icwiener Community Member

  • Member since Jan 14th 2020
Last Activity

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • icwiener -

    Replied to the thread Linux: a lot of issues in dark mode.

    Post
    Hi, I have investigated this quite a bit over the week end and could not find a way to have a single Qt application with a light theme where the rest of the desktop runs a dark theme. There's plenty of ways to change the widget style but nothing for the…
  • icwiener -

    Replied to the thread [SOLVED] Linux: wrong version shown?.

    Post
    Hi, I am not sure what went wrong but when I created the Arch package completely anew, removed the installed version and installed the new package, the version was correct. I think before, it downloaded the e version but built the c version which was…
  • icwiener -

    Replied to the thread Linux: V3.20e, text in status bar flickering.

    Post
    Hi, here it goes. The pattern runs in a loop. The text appears, then blinks, then disappears. forum.segger.com/index.php/Att…9432d5e7f760c343a3bbe7e40 Cheers
  • icwiener -

    Replied to the thread Ozone stuck on "resetting device".

    Post
    @Zeke: thanks for the command. ;) ... Just curious though. What version are you running? For me, since V3.20d this behaviour has dropped quite a lot in frequency ... but now the timeline freezes reproducibly after about one minute or two (support ticket is…
  • icwiener -

    Replied to the thread Suggestion to make Linux executables lowercase.

    Post
    Hi, of course it's a bad idea to _change_ the names. My suggestion is to _add_ another symlink. "JLinkExe" and "JLink" from the system path (/usr/bin) are already just links to another "JLinkExe" in a SEGGER-specific path (/opt/SEGGER/JLink). There is…
  • icwiener -

    Replied to the thread Suggestion to make Linux executables lowercase.

    Post
    Since there are already several links to the actual executable, I guess it would be a one-liner per exe to add another symlink ... So probably no need for me to set up a packaging environment to test things. :) Source Code (2 lines)
  • icwiener -

    Replied to the thread Could not open J-Link shared library. Exiting now.

    Post
    Hi, (please also take my comments with a grain of salt, I have just had a short look at the Linux tools yet, so I might be wrong.) do not install Qt4 manually. It is unmaintained and out of support for five years. The Segger tools ship with their own…
  • icwiener -

    Posted the thread Suggestion to make Linux executables lowercase.

    Thread
    Hi, the executables on Linux follow a CamelCase naming scheme like JLinkExe or Ozone. I suggest adding a link for running the executables with lower-case names like ozone or jlink (also without the exe suffix). So keep the camel-case executables for…
  • icwiener -

    Posted the thread Linux: a lot of issues in dark mode.

    Thread
    Hi, when dark mode is enabled, Ozone basically adheres to this setting. The UI is dark. However, a lot of issues become apparent then. e.g. - timeline view changes background colour from dark to white when selected/deselected - many texts are…
  • icwiener -

    Posted the thread Linux: V3.20e, text in status bar flickering.

    Thread
    Hi, the status bar text regarding data tracing is flickering all the time (kinda pulsing being static on and static off sometimes and flickering in between). See attached video. ... Or not. Videos cannot be uploaded. This worked fine in V3.20d. Cheers
  • icwiener -

    Posted the thread [SOLVED] Linux: wrong version shown?.

    Thread
    Hi, I *think*, Ozone is showing the wrong version in the window's title bar in V3.20e. It says V3.20c here. V3.20d was fine. I downloaded Ozone_Linux_V320e_x86_64.tgz but title bar and About dialog say V3.20c. I still see the possibility that the…
  • icwiener -

    Replied to the thread Ozone stuck on "resetting device".

    Post
    For the record: I have just been able to reproduce this with V3.20e as well, so it's not fixed yet. So I will reopen my ticket.
  • icwiener -

    Replied to the thread Ozone stuck on "resetting device".

    Post
    Hi, from the signature of one of the SEGGER employees here: Should you be entitled to support you can contact us via our support system: segger.com/ticket/ For me that seemed to be more effective. Just for reference, here is my old thread: [SOLVED]
  • icwiener -

    Replied to the thread [SOLVED] Ozone Status Bar not Updated when Focus Lost.

    Post
    Hi, I can see this is fixed in V3.20d. Maybe it was fixed earlier, but I wanted to report it back as fixed anyway. :) Cheers
  • icwiener -

    Replied to the thread Ozone stuck on "resetting device".

    Post
    Hi, there have been done some changes regarding this issue for V3.20d and I have not been able to reproduce the problem with that version yet. Could you try that version and see if that fixes the issue for you? Cheers
  • icwiener -

    Replied to the thread [SOLVED] ETM Pinout for J-Trace and SAMA5D27.

    Post
    Hi, we are currently in the same process. We would like to use the J-Trace but there is a lot of confusion about the ETM capabilities of our processors. For us these are STM32 MCUs, though. So I cannot help you with your specific models. Basically, ARM…
  • icwiener -

    Replied to the thread Ozone window views geometry lost when dragging window to another screen.

    Post
    Good to hear, thanks. :)
  • icwiener -

    Replied to the thread Ozone window views geometry lost when dragging window to another screen.

    Post
    Hi, after closing Ozone and deleting the .jdebug.user file, Ozone startet with the same pane sizes as it had before. Restoring and maximising it again still changed the pane sizes. Weird that is does that for me but not for you. Other applications…
  • icwiener -

    Replied to the thread Ozone window views geometry lost when dragging window to another screen.

    Post
    Hi, to reproduce this, I do not even have to drag the window. Just have it maximised, then press the "restore" button (the button in the middle of the three buttons in the upper left, the one that becomes the maximise button) and then press the same…