GUI_BMP_Serialize() has Color Errors with emWin5.50

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • GUI_BMP_Serialize() has Color Errors with emWin5.50

      Hello to all,

      We updated from 5.36 to 5.50 recently.

      In 5.36 the GUI_BMP_Serialize() instruction works fine.
      With 5.50 the colors of the resulting Bitmap are pretty faulty, they have way to much of green color.

      We downgraded the software to 5.36: Colors are correct again.

      What can we do to use the latest version?

      Best regards
      Andy
    • Hi Sven,
      attached you find:
      a) your required files
      b) example of Screenshot correct with 5.36 und a faulty screenshot with 5.50

      Unfortunately I am unable to provide you a demo example. What hardware should I use?
      My whole project would definitely not compile in your environment....

      So the thing is very simple:
      The instruction GUI_BMP_Serialize() can not be configured with parameters. There is nothing I can do wrong on my side.
      The fault is perfectly reproduceable: 5.36: OK 5.50 not OK

      I would therefore suggest, that you quickly test the GUI_BMP_Serialize() instruction in your working environment, which shouldn´t be a big deal at all.


      best regards to you

      Andy
      Files
      • LCDConf.zip

        (3.97 kB, downloaded 13 times, last: )
      • LCDConf_h.zip

        (2.34 kB, downloaded 12 times, last: )
      • No Errors.bmp

        (153.65 kB, downloaded 14 times, last: )
      • Faulty.bmp

        (153.65 kB, downloaded 16 times, last: )