J-Link doesn't work

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • J-Link doesn't work

    Hi

    My J-Link can't connect to my target board which is Digi Connect ME (NS7520) development board.
    The following are the erroro message copied from J-Link GDB-Server log window.

    ***** error message ******
    ERROR: Could not find supported CPU core on JTAG chain
    ERROR: Could not connect to target.

    J-Link connected
    Firmware: J-Link compiled Jun 28 2007 10:45:08 ARM Rev.5

    Resetting target and trying again to connect...
    ERROR: Bad JTAG communication: Write to IR: Expected 0x1, got 0x7 (TAP Command : 2) @ Off 0x5.

    ERROR: Could not connect to target.

    J-Link connected
    Firmware: J-Link compiled Jun 28 2007 10:45:08 ARM Rev.5

    Resetting target using BP@0 and trying again to connect...
    ERROR: Could not find supported CPU core on JTAG chain
    ERROR: Could not connect to target.
    ****** end of error message *****


    It also pops a window up and says "TCK (pin 9) low, but should be high. Please check target hardware."

    I am sure my target board is OK. Don't know why the J-Link doesn't connect to my board.
    Could anybody help !!
  • SEGGER - Alex wrote:

    ...Do you have a standard JTAG 14-pin adapter...


    Hi Alex

    Yes, I do have JTAG 14-pin adapter. But I did not use it. I used the 20-pin cable since the original Digi connect ME board had only a 20-pin JTag socket.
    Actually, my J-Link was working fine for the past week. Somehow it just did not work today :(

    Is there anything I can do to examine my J-Link for further information?

    Regard,
    Henry
  • Hello HenryChou,

    did you change something since the last time J-Link GDB Server worked?
    Did the J-Link GDB Server stop working after a software update?
    If yes:
    Which software version did you use before J-Link stopped working
    and which software version do you use now?
    Does J-Link.exe connect to the target?

    Best regards,

    Alex
  • SEGGER - Alex wrote:

    did you change something since the last time J-Link GDB Server worked?

    Software setting, No.
    Haredware setting, Yes, unplug JTAG, and couple hours later re-plug in JTAG on the Digi board with no power supplied.

    SEGGER - Alex wrote:

    Did the J-Link GDB Server stop working after a software update?

    No. No update. The GDB server stop working after I re-plug in JTAG on the Digi board.

    SEGGER - Alex wrote:

    which software version do you use now?

    J-Link ARM V3.74j

    Also tried v383a, no luck :(

    SEGGER - Alex wrote:

    Does J-Link.exe connect to the target?

    Not now. It was ok :(
    The following is the message from J-Link.exe

    // ----------- J-Link message --------
    SEGGER J-Link Commander V3.74j ('?' for help)
    Compiled Oct 30 2007 19:51:32
    DLL version V3.74j, compiled Oct 30 2007 19:51:29
    Firmware: J-Link compiled Mar 3 2008 19:52:16 ARM Rev.5
    Hardware: V5.30
    S/N : 30001077
    OEM : DIGI-LINK
    Feature(s) : GDB
    VTarget = 3.254V

    Error: TRST (pin 3) low, but should be high. Please check target hardware.
    JTAG speed: 30 kHz

    ****** Error: Could not find supported CPU core on JTAG chain
    Trying to connect with 5 kHz !


    ****** Error: Could not find supported CPU core on JTAG chain
    J-Link>
    // ----------- End of J-Link message --------