Search Results

Search results 1-20 of 242.

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • [SOLVED] Segger Linux studio : why .. ?

    v01d - - General

    Post

    ok then, I didn't know Segger moved into non-embedded app development.

  • [SOLVED] Segger Linux studio : why .. ?

    v01d - - General

    Post

    So I was curious, and installed it to see. And by the first look, it's same as Segger other Embedded studio. So, why ? Why do we need this "Linux" re-brand? Still seems Java script (and no more suitable Python .. ), interface still same, nothing special seems for debugger, .. Overall, what makes this special for Linux? Does it have all automated & ironed about JLink setups for debugging U-boot images and automatically hooking up to Kernel past boot, can it automate debugging kernel modules runti…

  • @SEGGER - Fabian No still struggle somewhat. Each time I power cycle my JLink (or Jtrace), I have to again, start command line interface, and through web page, go and change settings to Never use Flash break points. Also, I'm not sure this works when it runs out of hw ones - does it throw error when you try set more than hw breakpoints availble? Because, i never get it, and it seems it proceeds to insert software ones. This whole feature / strenth of 'flash breakpoints' appears to insert sw brea…

  • Hi, I'm using now the latest Ozone - v3.23 2021-07-02 - and need some time to see if it works Ok. Please keep this thread open. So far it is Not worse.

  • And, actually coming to think of it : where in Ozone, one can set option to ALWAYS DISABLE those smart Flash breakpoints ? (which are Sw breakpoints really ). I'm suspecting that it could contribute to ozone hanging if target fails init due to it's doing RAM self check while there is RAM code which may try set/unset flash breakpoints .. ?

  • I sort of, found it: if you start JLinkExe, then connect to JLink through the webserver, you can find option "Flash breakpoints" : Auto, On, Off. Setting this to off, may appear to work on 'fresh' load - load program & symbols - but, it doesn't seem to work if you do just symbols only : always get the sw/flash break points then ...

  • @nino Quote from SEGGER - Nino: “Hello, I just tested the default Hello World example on a TMC570LC Hercules board (example attached) on Fedora 33 and there everything is working as expected.. ” My targets are all TMS570S family; however that is probably not a factor. Hello World is probably , too simple. Also, it would help (I think ..) to also use a FreRTOS based example, as your Ozone OS plugin might be a contributing factor. Quote from SEGGER - Nino: “What does "their/TI default code" ” That…

  • Quote from SEGGER - Nino: “Could you provide a sample application that could run on an eval board that shows this behaviour with reproduction steps? ” Providing a sample always requires one time to be spent on it. I can tell you that if you start with just a sample default code startup for the TMS570xxx chip using their/TI default code you should be able to get it straight away. Quote from SEGGER - Nino: “Which distribution and version? Default install, or custom changes? ” Fedora x86_64, Fedora…

  • ok thread resolved then.

  • Is there a J-Link script setting which _disallows_ all sw bkptrs and only does hw ones .?

  • Using J-Trace Cortex, TMS570LS12x chip, CCS IDE v10.3. If debugger injects a Sw bkpkt, then it is no longer possible to resume/step the code, either C statement or ASM. This is in CCS. Once this happens, the CCS Looking at asm, for e.g: Source Code (3 lines) So the CPU is stuck at line 1, and ASM step doens't work. Further, debugger/ide fails to read bunch of registers from that point, SP, CP, SPSR. Source Code (5 lines)Moving PC manually, i.e. setnextline , or move to line, by setting to line 2…

  • I found manual reference to color and the setting under Preferences -> Appearance , Source Viewer . BUT, there is no setting to change editor background... Is there way to do it?

  • I think it may be good if you provide full debug version / symbols for the Linux Ozone, so I could quicker help you trace where it got stuck exactly, in which function ..? I'm willing to sign any NDA in the name of my Co.

  • Hello, V3.22e. Host === Linux After looking more into this, it seem _ALWAYS_ the case that it freezes of any of the break points are set in the c init routine, e.g. checking reset cause, e.g por vs wdog reset. It does not, seems, happen anything past main(). My target : ARM Cortex-R4 / TMS570xx SoS (multiple verisons).

  • Hi Alex, Normally, people would do Vanilla Eclipse CDT + GNU MCU free plugin, with Segger J-Link helper GUI plugin to support - like, configuring JLinkGDB sever startup etc ... I can't say I saw -rtos .. option giving anything different, i.e, in the debug view , under Debug there is always just one connection & one thread. I will double check again a brand new CDT, but something else is missing I think. Actually, ignoring All Eclipse entirely, and just using a suitably targeted GDB client , for …

  • Quote from SEGGER - Alex: “TI CCS is not using JLink GDBServer but loads the J-Link lib and uses the J-Link API directly. ” Thanks for replying Alex, I'm jumping from one thing to another here above - sorry, I was asking above, for case I skip CCS and use Eclipse + GDB directly + JLink GDBServer -rtos xxxx. (It should, I thought, then allow me to use the threads commands inside the gdb console, to switch over from one to other. )

  • There should be expand/ collapse bracket inside the editor (yes, right inside the editor window) next to each C statement, which allows you to open it and see the matching ASM statements. (Pretty cool, if you ask me - interleaved assembly kinda, but you can hide it). Once you open it / expand it, your next step becomes ASM step, until you close it again - and then you back to C stepping.

  • Ozone starts, load my project & uploads my binary, breaks in, but after I left it go / Run, it hard locks and becomes un-responsive .... Window becomes blurry / fonts go , unresponsive. Some snooping around, it seems stuck on some condition with no timeout: Source Code (19 lines)And then i have to kill it. Whats interesting same binary/target same J-Link but connecting with CCS does not do it, and runs Ok. I'm very sad about my Ozone ..

  • Yes, it was bad of me not to check - I found details in the manual , just now need to try make the script changes. I'm all sorted, adjusted the register reading out per context save from my rtos port !

  • @Alex Hi, there is a sort of 'free' plugin from WITTENSTEIN, at least you get task, queue, timers lists & stack & ticks info. But can I ask you to understand how it works whats needed for tasks stack call frames to work? Say assuming I go with JLinkGDBServer, and a GDB client which supports threads already -i.e you should be able to list threads ID"s and set current ID internally inside GDB console. If I load JLinkGDBServer with the -rtos switch, specifying the FreeRTOS plugin, so/dll, shouldn't…