Wednesday, May 23rd 2018, 5:38am UTC+2

You are not logged in.

  • Login
  • Register

Dear visitor, welcome to SEGGER Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains how this page works. You must be registered before you can use all the page's features. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

pdoggett

Beginner

Date of registration: Feb 10th 2016

Posts: 3

1

Monday, February 12th 2018, 11:29pm

[SOLVED] Flasher ARM V4 Secure Area create fail -262

Trying to use stand-alone mode. Flasher ARM hw version 4, s/n 164104208. Firmware compiled 2/12/2015 (distributed with J-Flash 5.10d). Running on Win7-32 PC.

Following instruction in users guide:
using J-Flash to save data & config to Flasher;
enter MSD mode to create _SECURE folder & move everything into it;
exit MSD mode;
connect via serial;
enter #AUTO.
Seeing $BTL log on serial console. "Trying to open firmware file... ERR: File not found."

Does not appear to enter stand-alone mode.

Used J-Link to issue "securearea remove" and "securearea create" but always get -262.

This used to work.

Tried going through Segger support, but Alex Gruner insists I cannot be having a problem.
pdoggett has attached the following file:

SEGGER - Erik

Super Moderator

Date of registration: Dec 20th 2011

Posts: 400

2

Thursday, February 22nd 2018, 9:22am

Hi,

We have fixed something related to the secure area in V6.20d of the J-Link software.
Can you please give this version a quick try and provide feedback? Please note that
for K60 series devices, you have to copy the DEVICE.PEX file located in the sub-directory FLASHER
as well to the _SECURE folder structure:
_SECURE\FLASHER.CFG
_SECURE\FLASHER.DAT
_SECURE\FLASHER (directory)
_SECURE\FLASHER\DEVICE.PEX

Short feedback would be appreciated.

Best regards
Erik

pdoggett

Beginner

Date of registration: Feb 10th 2016

Posts: 3

3

Wednesday, February 28th 2018, 4:58am

I have just installed J-Flash 6.30e and updated the firmware in the Flasher ARM as recommended. I am still unable to successfully run "securearea create" or securearea remove". 'create' gives me the -262. 'remove' gives me a timeout error -257. Is my Flasher ARM broken?

SEGGER - Erik

Super Moderator

Date of registration: Dec 20th 2011

Posts: 400

4

Thursday, March 15th 2018, 9:16am

Under special circumstances, there was another problem with the
securearea create / remove command. This has been fixed in V6.30g. Can
you please give this version a quick try and provide feedback? If the
issue persists, we will check if we can reproduce it with your older
Flasher model (hw V4.1).

Best regards
Erik