Sunday, February 25th 2018, 10:43am UTC+1

You are not logged in.

  • Login
  • Register

hrb

Beginner

Date of registration: Sep 3rd 2015

Posts: 17

1

Monday, February 5th 2018, 6:05pm

[SOLVED] Ozone hangs when opening an elf file

Hi there,

i searched the forum and found similar posts, that ozone directly closes if an large .elf file is loaded. In my case ozone just hangs and does not respond anymore when i load my .elf file. The elf file is about 20MB.
I use Ozone 2.56 64-bit and the newest j-link tools.
I am running it on a Win10 64-Bit laptop with 16GB of ram which should be enough i think.

Does anyone else have a similar problem ?

Best,
Hans

hrb

Beginner

Date of registration: Sep 3rd 2015

Posts: 17

2

Monday, February 5th 2018, 6:09pm

Oh ok. I think i have the same problem as other users already experienced it.

After approx. 15min of hanging/stalling Ozone managed to open my elf file. Is this still normal with the newest version ?

hrb

Beginner

Date of registration: Sep 3rd 2015

Posts: 17

3

Monday, February 5th 2018, 6:24pm

Ah sorry again some infos. I don't have the problem that ozone consumes to much ram. All the time the memory consumption is about 500MB. But the cpu load is high.

SEGGER - Nino

Super Moderator

Date of registration: Jan 2nd 2017

Posts: 716

4

Tuesday, February 6th 2018, 9:07am

Hi,

Thank you for your inquiry.
Could you provide us with an elf file for reproduction purposes?
A stripped down version would also help as long as the issue is reproducible.
What are your host PCs specs?
What OS are you running? Is it natively or in a VM?

Best regards,
Nino

hrb

Beginner

Date of registration: Sep 3rd 2015

Posts: 17

5

Tuesday, February 6th 2018, 10:32am

Hi Nino,

my host PC specs are the following:

  • Surface Book generation 1
  • Prozessor Intel(R) Core(TM) i7-6600U CPU @ 2.60GHz, 2808 MHz, 2 Kern(e), 4 logische(r) Prozessor(en)
  • Installierter physischer Speicher (RAM) 16,0 GB
  • Windows 10 Pro, Version 10.0.16299 Build 1629, Runs natively
I could provide you with the elf file but only if you keep it closed at SEGGER for debug purpose. I don't want to be it public in this forum. The file is about 20MB i could provide you with a download link via e-mail or pm.


Best,
Hans

SEGGER - Nino

Super Moderator

Date of registration: Jan 2nd 2017

Posts: 716

6

Tuesday, February 6th 2018, 10:36am

Hi Hans,

Thank you for providing detailed information.
The elf file would be highly appreciated as it would speed up the investigation immensely. We will of course treat it confidentially and only use it internally to improve Ozone.
I will contact you per PM with further details.

Best regards,
Nino

alfred-ai

Beginner

Date of registration: May 3rd 2017

Posts: 8

7

Thursday, February 8th 2018, 5:04pm

@hrb You could be my hero because I have experienced something similar but I couldn't share my elf file. See my thread here [Ozone] Host memory usage jumped since V2.54.

SEGGER - Nino

Super Moderator

Date of registration: Jan 2nd 2017

Posts: 716

8

Friday, February 9th 2018, 8:54am

Hi,

quick update to this thread.
The issue has been resolved by e-mail.
A new Ozone version V2.56a has been released which fixes the reported issue.
This thread will be marked as solved and closed now.

Best regards,
Nino