Tuesday, April 24th 2018, 2:43am UTC+2

You are not logged in.

  • Login
  • Register

Search results

Search results 1-20 of 949.

Yesterday, 4:58pm

Author: SEGGER - Nino

the connected j-link is defective

Hello, Thank you for your inquiry. Visual GDB is not our software so this is the wrong sub forum to ask questions about it. Here will only topics be discussed concerning SEGGER Embedded Studio: https://www.segger.com/products/developm…mbedded-studio/ For J-Link related questions please post in the J-Link sub forum. This thread will be closed now. Best regards, Nino

Yesterday, 2:51pm

Author: SEGGER - Nino

[SOLVED] iMX6UL - DDR initialization for u-boot

Hello, Great to hear that you are up and running again. We will consider this thread now as solved. Best regards, Nino

Yesterday, 10:03am

Author: SEGGER - Nino

Trace timeline only goes to 10M instructions?

Hello, the high memory usage does not seem normal. Could you provide us with a reproduction scenario? I suspect you are using macOS? If yes which version? What target device are you debugging? Is it an eval board or custom hardware? Could you provide us with the elf file you are debugging? Best regards, Nino

Yesterday, 9:59am

Author: SEGGER - Nino

j-ling debuging in MCUXpresso IDE v10.1.1_606

Hello, From the screenshots the target voltage VTref is suspicously low. Are you running the target device in some low power mode? For this particular device 3.3 V are usually expected. If you run it in low power mode keep in mind that some modes disable debug interfaces so J-Link can't access the device anymore. We recommend driving the device at 3.3 V for debugging. Best regards, Nino

Yesterday, 9:56am

Author: SEGGER - Nino

J-Link and System Workbench for STM32

Hello Ulrich, Thank you for your inquiry. Such an issue is not known to us. Please understand that we can't give support for System Workbench and the Eclipse Plugin as both are not maintained by us. From J-Link perspective the debug probe only does what the IDE requests from it. So the issue is most likely related to how the IDE handles J-Link and not J-Link itself. Did you follow our recommended setup steps for System Workbench? https://www.segger.com/products/debug-pr…ench-for-stm32/ For refer...

Yesterday, 9:49am

Author: SEGGER - Nino

[SOLVED] iMX6UL - DDR initialization for u-boot

Hello, Thank you for your inquiry. Quoted Does SEGGER provide scripts for initialization of DDR on the iMX6ULEVK platform? Or example scripts for some iMX6 platform that can be tailored for the EVK? We do not provide example scripts for device specific peripheral or memory initialization. As user v01d correctly suggested we recommend contacting NXP in this case. Best regards, Nino

Yesterday, 9:46am

Author: SEGGER - Nino

[SOLVED] jflash jlink script

Hello, Your question should already be answered in your other thread: Jlink commander config script For more information consult the J-Link and J-Flash user manual. This thread will be closed now. Best regards, Nino

Yesterday, 9:45am

Author: SEGGER - Nino

Jlink commander config script

Hello Steven, Thank you for your inquiry. You can either use one of these methods: https://wiki.segger.com/Using_J-Link_Script_Files Or in case of J-Link Commander you can use the command line options on startup e.g. JLink.exe -JLinkScriptFile example.JLinkScript If you want to use the script file with all tools anyways you can add it permanently to the device name. So each time that device gets selected the script file gets loaded. For this add it to the /Devices folder in the J-Link install di...

Yesterday, 9:36am

Author: SEGGER - Nino

[SOLVED] SES - Brace and hook not working.

Hello, Great to hear that the 3.34 is working for you as well. We will consider this thread as solved now. Best regards, Nino

Yesterday, 9:35am

Author: SEGGER - Nino

[SOLVED] Ways of setting Starting Stack Pointer Value

Hello, Quoted Did it make it into the upcoming release? This will not be implemented yet as the final decision is not made yet. For now if the SP is not set correctly through download as it is usually expected we recommend setting it through the application. We will consider this thread as solved now. Best regards, Nino

Friday, April 20th 2018, 5:22pm

Author: SEGGER - Nino

[SOLVED] SES - Brace and hook not working.

Hello, To make sure the external keyboard issue is not a new one could you see if Embedded Studio V3.34 works? You can find it on the download page as well under button "Older versions". It should be only the 3.34a currently with the issue. If it is working for you with 3.34 then it will work again with 3.34b as well. Best regards, Nino

Friday, April 20th 2018, 3:48pm

Author: SEGGER - Nino

j-ling debuging in MCUXpresso IDE v10.1.1_606

Hello Dominik, Thank you for your inquiry. Are you trying to debug eval or custom hardware? If eval which one? Can you connect to the chip using the J-Link commander? https://wiki.segger.com/J-Link_cannot_co…-Link_Commander Best regards, Nino

Friday, April 20th 2018, 9:35am

Author: SEGGER - Nino

[SOLVED] RTT, TI-RTOS, CC13xx, OS_GetBASEPRI/OS_SetBASEPRI ?

Hello, Thank you for providing additional information for a barebone setup. We will consider this thread now as solved. Best regards, Nino

Friday, April 20th 2018, 9:31am

Author: SEGGER - Nino

Trace timeline only goes to 10M instructions?

Hello, Thank you for your inquiry. The 10M instructions in Ozone timeline is currently a hard limit which will be lifted in future versions. Unlimited is currently true for all code profiling, coverage, and instruction counter information. The timeline had to be capped due to careful resource management with that much trace data on the host PC. This is however not necessarily needed anymore and will be improved. Quoted Then a similar question is whether or not there is a history horizon on what ...

Friday, April 20th 2018, 9:18am

Author: SEGGER - Nino

Jlink-Base Orange LED

Hello, Thank you for your inquiry. Does a connect work with the J-Link commander? https://wiki.segger.com/J-Link_cannot_co…-Link_Commander Does a connect work with the isolator removed? Third party isolators sometimes have sub par coupling ICs installed which can lead to timing problems on the JTAG lanes. That is why we offer our own set of isolators which are guaranteed to be working with J-Link: https://www.segger.com/products/debug-pr…ators/overview/ Also the BGM11S is officially not listed a...

Friday, April 20th 2018, 8:59am

Author: SEGGER - Nino

Error occurs when using external toolchain with Embedded Studio

Hello Wilson, Thank you for your inquiry. When setting up the project how did you proceed? Did you follow the steps described in our Wiki? https://wiki.segger.com/How_to_use_an_ex…Embedded_Studio We looked at the project you supplied. There you are using the startup_ARMCM_GCC.S which is not compatible with Cortex-M0 but with Cortex-M4. To make your project build you will need to include a startup that is compatible to your external linker script and core. Unfortunately we do not supply such file...

Friday, April 20th 2018, 8:55am

Author: SEGGER - Nino

[SOLVED] SES - Brace and hook not working.

Hello, Thank you for your inquiry. The issue is known and has already been fixed in the internal build: https://forum.segger.com/index.php?page=Thread&threadID=4986 A release is planned next week. Just to make sure your keyboard layout is also fixed, which one have you set? Best regards, Nino

Thursday, April 19th 2018, 9:36am

Author: SEGGER - Nino

JlinkSWOViewerCL is not working

Hello, Quoted The board is NXP-lpcxpresso54608. Ok great, we have the same board in house. Could you provide us with an example application to program to it for reproduction? A hex or bin file would be sufficient. Best regards, Nino

Thursday, April 19th 2018, 9:35am

Author: SEGGER - Nino

JLINK how to get uboot running on imx6ull

Hello, Quoted My problem is, that I am not able to upload a file to the imx6ull. The first textbox shows the download succeeded. The link to the wiki is only an information for the user that the CPU has been halted temporarily to enable programming. The article is currently being worked on, that is why you don't find any information there. Sorry for this inconvenience. We recommend halting the CPU manually before using loadfile for this device. So your commands would be: halt loadfile... Quoted ...